Zeeverkenners weekend Kaag 13 en 14 mei.

Het laatste korte bericht vanuit de Zeeverkenners was de RSD. In de tussen tijd tot het Zeeverkenners weekend hebben we een uitje gehad, een Rondvaart met de Ooievaart door de Haagse grachten met de nodige historie. De leden kijken aandachtig rond en na afloop een compliment van de gids dat de zeeverkenners zich netjes gedragen is ook altijd leuk om als staf te krijgen. Na vorig weekend een zeildag op de Kaag gehad te hebben was het nu tijd voor het eerste Kaag-weekend van dit jaar.

Op zaterdag rond een uurtje of 1 was het verzamelen op de Kaag, een discussie van de bootsen over de inkopen van de boodschappen met de staf en na startproblemen van de buitenboordmotor is er door de staf snel een vlet gehaald om de zeeverkenners en tenten naar het eiland te varen. Daar aangekomen begonnen met tenten op zetten met een lekker weertje…… totdat er werd geroepen het word tijd om de spullen na binnen te gooien. Alle tassen in 1 tent, tent indeling bekend maken, bedden klaar leggen en tijdens dit schouwspel zette moeder natuur even de kraan open.

Na het korte heftige buitje begon het zonnetje lekker te schijnen, kort overleg, nog even snel het water op….. He de Wildevaart komt terug….. Die boten kunnen we natuurlijk ook gebruiken… Kort overleg, win-win voor ons alle, Wildevaart terug naar het vaste land brengen, Zeeverkenners over de boten verdelen en hop het water op. Wat is dat makkelijk als de boten kant en klaar zijn.

Na een kleine 2 uur gevaren te hebben weer terug naar het eiland. Tijd om het avond eten te bereiden.

De bootsen en kwartieren die het menu hadden bedacht vol op aan de voorbereidingen en binnen korte tijd stond er een heerlijke maaltijd met Burritos op tafel. Na de Burritos hadden ze ook nog een heus toetje bedacht, chocolade fondue. Hoe verzinnen ze het, maar stiekem ook erg lekker.

Tijd voor corvee, wat hout halen voor de avond. Meerdere pogingen van de Zeeverkenners zelf om het vuur aan te krijgen wat hun niet lukte vanwege het natte/vochtige hout mochten de bootsen hun boot klaar maken voor een stukje roeien. Rondje eiland… wedstrijdje….terug bij de stijger wat kleine tips, lampjes de mast in want het begon al wat te schemeren tijd voor het ‘echte wedstrijd’ rondje.

Echter dit rondje werd niet afgemaakt, aan de andere kant van het eiland hadden we een kleine verrassing, stoppen met roeien, rechtdoor dobberen riemen in, snel de vletten achter de sleper en een heerlijk rondje varen. Na een stuk slepen de vletten los, jullie kunnen 3 kanten op 1 is fout, 1 is goed….. we bedoelen 1 is de kortste weg de ander lang…. Wat is het toch een mooi schouwspel om te zien wat ze doen…. De vletten werden aan elkaar geknoopt…. Gaan ze nu echt de kant op van de sleep, we geven een hint wij varen door…. Gelukkig ze besluiten toch ons te volgen. Wij rustig aan terug, af en toe onze toplichten terug zoeken, gaat goed. Terug op het eiland vuurtje aan, toch wel zo aardig voor als ze terug zijn.

Na heerlijk uitgeslapen te hebben was het om 9:15 toch echt de tijd om rustig te beginnen met opruimen…. Wat duurt het lang aankleden en je bed op ruimen, dames, heren 9:45 ontbijt… 10:00 eindelijk aan het ontbijt. Na het ontbijten taken verdelen en opruimen. Wat ging het soepel, misschien iets te soepel maar om 11:45 zaten we klaar bij de molen te wachten op de ouders, ja zo kan het ook gaan en bijna alle spullen droog.

Al met al kunnen we toch weer terug kijken na een geslaagd weekend!

Hans

Staf ZV