Corona update juni

De grens van 1 juni is gepasseerd en dat betekent dat er weer een aantal coronamaatregelen versoepelt zijn.

Wat houdt dat in voor onze scoutinggroep? Wij hebben alle richtlijnen, protocollen en factsheets voor jullie doorgenomen en zetten hieronder de belangrijkste punten op een rijtje:

Wat verandert?

• Jeugd t/m 18 jaar (dus waterwelpen, zeeverkenners én wilde vaart) hoeft onderling geen afstand te houden.
  • Stafleden van waterwelpen hoeven geen afstand meer te houden tot de leden, maar proberen dit zoveel mogelijk wel te doen. Ze houden onderling 1,5m afstand.
  • Opkomsten mogen weer binnen gehouden worden, hierbij geldt wel: goed ventileren. We gaan alleen naar binnen als het écht niet anders kan.
    Er mogen maximaal 30 leden (excl. stafleden) aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat we sowieso tot de zomervakantie met de aangepaste opkomsttijden zullen draaien.
  • Tijdens het zeilen geldt: t/m 12 jaar hoeft leiding geen afstand te houden tot het jeugdlid. Let op!: dit is dus anders dan wat we jullie schreven in onze mail van 30 mei over het zeilen op de Kaag (aan de ouders van zeeverkenners en wilde vaart, niet van waterwelpen).

Wat blijft?

• Tijdens opkomsten bij De Blub houden stafleden van zeeverkenners en wilde vaart onderling en tot de jeugdleden 1,5m afstand.
  • Kinderen komen zoveel mogelijk zelf naar scouting. Als ze gebracht en gehaald worden blijven ouders bij de fiets/auto, ze mogen niet het terrein van De Blub op. Het vaste rijrondje blijft gelden.
  • De opkomsttijden:
    • waterwelpen 9.30 – 11.30 uur
    • zeeverkenners 12.30 – 14.30 uur
    • wilde vaart 15.30 – 17.30 uur
  • Leden mogen vanaf 10 minuten voor aanvang het terrein op en moeten na de opkomst het terrein direct weer verlaten.
  • De kinderen moeten zelf iets te drinken (geen eten of snoep) meenemen.
  • Let erop dat de kinderen thuis al naar de wc zijn geweest, de toiletten zijn wel toegankelijk maar we willen deze zo min mogelijk gebruiken.

Tot slot nog even dit

De uiterste datum waarop scouting Nederland zou berichten over de zomerkampen is door het overleggen met de overheid een week naar achteren geschoven (naar de week van 8 juni). Wij gaan er vanuit dat wij jullie nog steeds vóór 15 juni kunnen laten weten wat onze beslissing wordt voor de zomerkampen.