Corona-update: zeilen

Het is zover! We mogen binnenkort weer zeilen op de Kaag.

Waar normaalgesproken het zeilseizoen al begint op 1 april, haalde corona dit jaar de wind uit onze zeilen en hebben de boten al die tijd bij ons clubgebouw moeten liggen.

Vanaf 1 juni mogen leden t/m 18 jaar weer zeilen vanaf onze vaste zomerstek: zeeverkennerscentrum Kagerplassen (ook wel bekend als: Boterhuiseiland, De Kaag, Het eiland, enz.). Er mogen alleen dagopkomsten gehouden worden, overnachten kan vooralsnog niet.

De stafleden zullen de boten naar verwachting op 6 juni 2020 naar de Kaag verslepen. Zij beraden zich momenteel over hoeveel en welke jeugdleden mee kunnen met de sleep i.v.m. de 1,5m regel.

Uiteraard gelden er ook op de zeillocatie de nodige voorzorgsmaatregelen met betrekking tot veiligheid en hygiëne. We sommen ze hieronder kort voor jullie op:

  • Voor de zeildagen moeten onze stafleden aankomst- en vertrektijden van tevoren reserveren, de opkomsttijden kunnen dus wat variëren de komende tijd.
  • Jeugdleden steken niet over bij het eiland vanaf de molen. Ze worden opgehaald op een andere plaats langs de Zijldijk, die tijdig gecommuniceerd zal worden (dit om drukte bij de molen te voorkomen).
  • Op het eiland heeft iedere groep op een opkomstdag zijn eigen stukje eiland en een eigen toilet. Er geldt een vaste looproute naar en van het toiletgebouw (die zal de staf uitleggen als de kinderen op het eiland zijn).
  • Zeeverkenners en hun stafleden mogen met meer dan 3 personen in een vlet, er moet wel 1,5m afstand gehouden worden tussen leden en leiding.
  • Wilde vaarders en hun stafleden mogen met maximaal 3 personen tegelijk zeilen, ze moeten hierbij 1,5m afstand houden van elkaar.
  • Loodsen mogen vooralsnog helaas nog niet zeilen.
  • Leden én stafleden moeten hun uniform aan. Zonder uniform geen toegang tot het eiland.

Het vergt wat flexibiliteit van ons allemaal, maar we hebben er vertrouwen in dat dat iedereen gaat lukken.
Wij hebben er in ieder geval veel zin in!