De plusscouts in Valencia

Zaterdag vroeg in de regen gingen 6 plusscouts en aanhang op weg naar Schiphol. Wat een rotweer, maar we gingen naar de zon!

Inderdaad, daar in Valencia en na een goede vlucht, scheen ook echt de zon. Na wat geklus met € 20 biljetten had iedereen een Valencia OV kaart voor openbaar vervoer en musea. De metro stond klaar en zo waren we 30 minuten later al in het Hotel. De kamers waren ook al klaar dus om 11.30 gingen we de stad in.

Onze reisleider (Erik) zorgde er  samen met zijn boekje voor dat we heel veel straten hebben gezien. Een kleine afwijking van de route gooide geen roet in het eten, maar zorgde wel voor moeie voeten. (>20000 stappen!) Gelukkig zijn er restaurantjes genoeg en hebben we ons te goed gedaan aan de Spaanse lekkernijen. Onderweg kwamen we een heleboel jonge Spaanse landscouts tegen, die in het nabijgelegen park allerlei activiteiten aan het ondernemen waren.

Om 23.59 had iedereen wel kleine oogjes dus het bed werd opgezocht. Arme Mirjam met twee snurkers op de kamer.

Zondag genoten van een heerlijk ontbijtbuffet waarna we met de gehuurde fietsen (op het uithangbord stond fiest) het hele park en het strand hebben verkend. Peter wist een goed restaurant om Paella te eten dus dat hebben we dan ook gedaan. Daarna over de boulevard en twee diehards die het strand en water wel wilde proberen.

Terug weer door het park, welke nu een stuk rustiger was (ook geen scouts met gele bloesjes meer) op weg naar het hotel. Even de jassen halen en op weg naar een leuk restaurantje. Tapas, tapas en nog eens tapas. Iedereen met ronde buikjes op naar een goede nachtrust. (Helaas, Peter blijft maar snurken!)

Maandag de laatste dag hebben we met de metro en de bussen de stad doorkruist. We hebben genoten van het mooie treinstation en de arena van het stierenvechten, de botanische tuin en het uitzicht van de stadstoren.

Om zes uur was het toch echt tijd om de koffers op te halen en weer naar het vliegveld te gaan. Omdat het in Nederland zo stormde, moesten we 3 kwartier wachten met opstijgen. Het werd een latertje. Half 1 waren we op Schiphol waarna we rond 1.45 onze bedjes opzochten na een heel fijn en gezellig weekend.