Dorus Rijkers actief bij dodenherdenking

Drie van onze Wilde Vaarders (Claudia, Kees en Tico) onder leiding van onze groepsbegeleider (Mirjam) hebben deelgenomen aan de dodenherdenking 2016 bij het “monument voor de gevallenen” in het Park Hofrust, Rijswijk.Claudia en Kees vormden tijdens deze herdenkingsbijeenkomst de erewacht bij de vlaggenmast met de vlag halfstok. Tico zorgde ervoor dat de deelnemers van het defilé een rode, witte of blauwe tulp kregen. Mirjam verrichte hand- en spandiensten tijdens de lichtjesceremonie.

De dodenherdinking was geslaagd. In de toespraak van de burgemeester werden we expliciet genoemd. Bij de vlaggenmast heeft tot vorig jaar een veteraan gestaan. Deze is begin dit jaar overleden. We waren de jongere generatie die het overnam. De wilde vaarders waren hiervan zeer onder de indruk.
De organisatie was zeer tevreden en willen graag dat we volgend jaar weer helpen. We hebben een hoop complimenten gehad. Zelfs de burgemeester gaf ons na afloop nog persoonlijk een compliment en bedankte ons voor onze inzet.
Op onderstaande website staat de toespraak van de burgemeester, waarin wij expliciet genoemd worden:
https://www.rijswijk.nl/nieuws/2016/05/04/toespraak-burgemeester-dodenherdenking-2016