Dorus Rijkers en corona

Beste (jeugd) leden en alle ouders/verzorgers,

Op basis van de aanvullende maatregelen die de overheid maandagavond jl. bekend heeft gemaakt in de aanpak van het coronavirus scherpt Scouting Nederland haar advies t.o.v. scoutinggroepen en – organisaties in het hele land aan.

Advies Scouting Nederland

Scouting Nederland adviseert alle scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan. Indien de overheid op een eerder moment tot minder zware maatregelen besluit waarbij scouts veilig weer samen kunnen komen past Scouting Nederland haar advies daarop aan.

Sinds maandagavond 23 maart gelden nieuwe maatregelen van de overheid in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen betreft dat alle evenementen worden verboden tot 1 juni. Alle overige samenkomsten worden verboden tot 6 april en zullen uiterlijk 6 april 2020 worden heroverwogen. Daarnaast blijft de overheid aandringen op het beperken van sociale contacten, stimuleert ze dat mensen thuis blijven werken en 1,5 m afstand houden. Met bovenstaand advies sluit Scouting aan bij de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd.

Scouting Dorus Rijkers

Wij volgen bovenstaand advies. Dit betekent dat alle opkomsten tot en met 31 mei niet doorgaan. Dit houdt ook in dat de volgende activiteiten geen doorgang vinden:

• De boten kunnen nog niet naar de kaag.
  • De Duinenmars (waterwelpen) op 4 april is afgelast.
  • De schoonmaak van het clubhuis op 18 april komt te vervallen.
  • Onze hulp bij de viering van Koningsdag op 27 april in de wijk Leeuwendaal komt te vervallen.
  • De ondersteuning bij de dodenherdenking (wilde vaart) in Rijswijk op 4 mei vervalt.
  • De kinderherdenking op 4 mei in Madurodam (waterwelpen) is afgelast.
  • De Kaagcup, in het weekend van Hemelvaart (wilde vaart, loodsen en staf), is afgelast.

Gelukkig proberen onze stafleden toch de scoutingbeleving nog een beetje in huis te brengen. Afgelopen zaterdag hebben de waterwelpen en zeeverkenners allerlei scouting-achtige opdrachten gedaan en hebben de leden van de wilde vaart een virtuele opkomst gehouden in een heuse Minecraft-Blub.

Ook komende weken zullen we proberen leuke activiteiten/uitdagingen te bedenken voor thuis. De leden kunnen hiermee een mooi stay@home 2020- insigne verdienen.

Heeft u als ouder hiervoor nog een leuke suggestie? Laat het weten aan de leiding!

Onze stafleden zijn ondertussen wel bezig met in achtneming van de regels met het botenonderhoud. Zo kunnen we zodra we van de overheid weer mogen beginnen met scouting gelijk starten met de waterscoutingactiviteiten.

We hopen dat de zomerkampen eind juli gewoon door kunnen gaan. We zullen hierover uiterlijk 15 juni een besluit nemen. Dit zal afhankelijk zijn van de maatregelen van de overheid na 1 juni.

Wilt u meer weten over het coronavirus-protocol van Scouting Nederland? Dan kunt u terecht op de website: scouting.nl/coronavirus
Natuurlijk kunt u ook altijd bij het bestuur en stafleden terecht met uw vragen.

We vinden het erg jammer dat onze leden niet naar de scouting kunnen komen, maar voor nu is het allerbelangrijkste: blijf gezond en zorg goed voor elkaar!