Het grote bouwblog

Afgelopen donderdag 17 december heeft het bestuur van de waterscouting Dorus Rijkers in het bijzijn van de gemeente Rijswijk en de Rotterdamsebaan de stukken getekend voor de verplaatsing van ons clubhuis naar het Jaagpad. Een bekroning op al het werk waar de Initiatief Groep in 2011 mee startte.

Nu gaan we de volgende fase in, de “vernieuwbouw” van ons clubhuis de Blub.
Ondertussen hebben de gemeente Rijswijk en de Rotterdamsebaan niet stilgezeten. De gemeente Rijswijk heeft de speeltoestellen op de nieuwe locatie verwijderd en er een klein maar fijn bordje geplaatst dat wij eraan komen. De Rotterdamsebaan en een aannemer hebben afspraken gemaakt voor het verplaatsen van ons clubhuis. En het bouwteam is druk in de weer met het begeleiden van de “vernieuwbouw”.

Eén van de taken van het bouwteam is het bijhouden van deze bouwblog. We zullen proberen u op de hoogte te houden van de gang van zaken tijdens de verplaatsing en de opbouw van ons clubhuis. Dus check regelmatig deze bouwblog.

31 augustus

Het einde is in zicht, de keukenvloer is gelegd en de aannemer is druk bezig samen met de gemeente Rijswijk met de afwerking van de kade en de parkeerplaatsen. Ook de laatste punten die nog openstaan van het gebouw worden deze week verholpen. Wat ons nog rest is het inrichten van de keuken en de inrichting van het buitenterrein.
Sinds afgelopen week zijn de 4 containers die we voor de opslag gebruikten opgehaald en onze eigen blauwe container is teruggeplaatst. Na de inrichting van de keuken zullen we verder gaan met het herbouwen van ons gashok, het plaatsen van onze boeien en het metselen van een brievenbus bij de ingang. Ook onze vaste huurders zijn al een tijdje terug en met dit mooie weer repeteren ze regelmatig buiten.

Onze oude locatie is nu echt leeg, de bomen zijn gekapt. En wat rest is het onkruid dat nu vrij spel heeft.
Komende zaterdag zijn er weer een aantal leden bezig met het inrichten van de lokalen, dus mocht u zin en tijd over hebben kom dan gerust langs, er is altijd wel iets te doen.

11 augustus

Terug van vakantie en er is ontzettend veel gebeurd op onze Blub aan het Jaagpad sinds mijn laatste update.
We hebben stroom, gas, water, data en een werkend riool. We hebben nu vloerbedekking en de laatste punten die we hadden gevonden tijdens de oplevering worden, als het goed is, langzaamaan verholpen.
Ook het gras groeit als kool en ons gazon heeft al menige maaibeurt gehad. Ook een aantal bomen aan het Jaagpad hebben een snoeibeurt gehad.
Verder zijn we rond met de provincie t.a.v. onze afmeerlocatie aan de Vliet. En zoals menigeen al heeft kunnen opmerken heeft de aannemer onze botenkraan inmiddels geplaatst. Het wachten is op hekwerk en bestrating. Deze activiteiten staan gepland na de bouwvak in week 34.

Helaas hebben we ook ongenode gasten op bezoek gehad. Deze vandalen hadden het voorzien op de vier containers. De politie is erbij gehaald en er is een proces verbaal opgemaakt. Gelukkig is er niets gestolen. Helaas gebeurde dit voordat ons beveiligingssysteem actief was.

Komende zondag is er weer een aantal leden bezig met het inrichten van de lokalen, dus mocht u zin en tijd over hebben kom dan gerust langs, er is altijd wel iets te doen.

15 juni

Zo er is weer een week voorbij dit keer met wat kleine licht puntjes. Zo ziet het ernaar uit dat, we toestemming gaan krijgen van de provincie om onze botenkraan te mogen plaatsen aan de Vliet, er schot in komt met het aanleggen van een nieuwe elektriciteitskabel en het activeren van het persriool. Al met al puntjes waar ik een beetje blijer van wordt.
Ook onze plusscouts, staf, een paar behulpzame ouders, wildevaarders en loodsen hebben deze week ook niet stil gezeten. De deuren zijn bijna allemaal voorzien van een nieuw likkie verf. Een van onze actieve ouders (Rene Rosenberg) heeft samen met een collega onze keuken betegeld. Helemaal top.
De aannemer komt gelukkig ook geregeld even langs om wat restpunten van de vooroplevering weg te werken.
Komende week wordt het laatste stukje van de oude Blub opgeruimd. Wat dan nog overblijft is een gat in de grond waar ooit ons clubhuis stond.
Ook komend weekend gaan we verder met het verven en schoonmaken van het clubhuis. Mocht u nog een paar uurtjes overhebben om ons te komen helpen, dan bent u van harte welkom.

06 juni

Het clubhuis wordt elke week weer een beetje meer ‘de Blub’. Het verfwerk binnen schiet al aardig op maar ook buiten wordt niet vergeten. In het welpenlokaal is de staf druk bezig met het verven van de wanden en stijlen. Het ziet er erg leuk uit.
De eerste grassprietjes laten zich ook al zien, zo ook de jonge stengels van de wilde rabarber en brandnetel. Nog even en we kunnen gaan maaien….
Deze week is ook onze papierbak weer teruggezet. Dus mocht u nog oud papier of karton hebben dan kunt u dat nu kwijt in onze papierbak.
Deze week wordt er begonnen met het betegelen van de keuken. Het is nu afwachten wanneer de vloerbedekking komt.

Ook komend weekend gaan we verder met het inrichten, verven en schoonmaken van het clubhuis. Mocht u nog een paar uurtjes overhebben om ons te komen helpen, dan bent u van harte welkom.

03 juni

Een weekje van betrekkelijke rust maar wel met veel kluswerkzaamheden door de loodsen, staf, plusscouts en een aantal ouders. Het verfwerk aan de binnenzijde van ‘de Blub’ schiet al aardig op. Aan de buitenkant is het verwijderen van de loszittende bruine vliezen bijna voltooid. Ook is het bord met ‘de Blub’ weer terug op zijn plekje aan de gevel.
De aannemer heeft zijn best gedaan met het egaliseren van het buitenterrein en heeft het terrein ingezaaid met gras. Ook zijn de bouwhekken opgehaald. Ons clubhuis wordt beetje bij beetje weer van ons. Het wachten is nu op de vloerbedekking en de aansluiting van Stedin voor elektriciteit. Deze werkzaamheden staan nu ergens mid juni gepland.
Afgelopen week waren we op bezoek bij het Provinciehuis voor een overleg over onze aanlegplek aan de Vliet. Het was de Provincie niet precies duidelijk wat er zou gaan gebeuren, maar na het overleg was alles helder.
Ook komend weekend gaan we verder met het inrichten, verven en schoonmaken van het clubhuis. Mocht u nog een paar uurtjes overhebben om ons te komen helpen, dan bent u van harte welkom.

 

22 mei

Ondanks deze korte werkweek is er veel gebeurd. De bestrating rondom het clubhuis is gelegd, de kanosteiger is afgebouwd en het hekwerk is geplaatst. Ook is er voortgang geboekt met onze aansluitingen, we hebben nu gas! Nu nog elektriciteit en we zijn compleet.
Afgelopen pinksterweekend is er veel geschuurd, schoongemaakt en geverfd, dit weekend zijn we begonnen met het uitruimen van de containers. Aangezien we nog geen vloerbedekking hebben kunnen we nog niet alles terugplaatsen. Gelukkig is de stelling inmiddels in de berging teruggeplaatst en wordt de loods stukje bij beetje ingericht.
Nu het hekwerk er staat kan de aannemer het terrein verder gaan afwerken en inzaaien. Ook komend weekend zullen we verder gaan met het inrichten, verven en schoonmaken van het clubhuis. Mocht u nog een paar uurtjes overhebben om ons te helpen dan bent u van harte welkom.

 

16 mei

We zijn weer twee weken verder maar we hebben de sleutel. Niet dat we nu meteen opkomsten kun draaien want we hebben nog geen gas en elektriciteit. Vorig weekend is één van de ouders van onze loodsen begonnen met het installeren van het brandalarm. Dit Pinksterweekend zijn we van start gegaan met het schoonmaken en verven van onze verherbouwde Blub.
Tijdens het schoonmaken en verven kwamen we toch nog heel wat punten tegen die de aannemer moet oplossen voor de oplevering. We zullen deze week de aannemer onze bevindingen mededelen.
Ondertussen is de aannemer buiten druk aan de slag met bestrating en komende week wordt het hekwerk geplaatst. Ook wordt komende week eindelijk de gasmeter geplaatst. Nu is het nog wachten op elektriciteit.
Beste lezer, als u de komende weekenden wat tijd overheeft dan bent u van harte welkom op de Blub. Er moet nog veel gebeuren en we kunnen nog wel wat hulp gebruiken.

1 mei

Het is alweer twee weken geleden sinds ons laatste Bouwblog. Er is veel gebeurd maar het belangrijkste is nog steeds niet bekend. U raadt het al, we hebben nog steeds geen datum waarop we de sleutel terugkrijgen.

Maar er is toch wel veel gebeurd. Een kleine opsomming van de stappen die zijn gezet:

 • De aannemer heeft inmiddels een deel opgeleverd. Er waren gelukkig maar een paar punten die de aannemer nog moet oplossen.
 • We hebben bijna alle aansluitingen: we hebben water, telecom, een gasleiding (maar nog geen gasmeter) en we hebben riool (alleen zonder elektriciteit doet ons persriool bar weinig). We wachten op Stedin voor het aanleggen van een nieuwe elektriciteitskabel, speciaal voor ons… Het oude netwerk was helaas niet toereikend om onze aansluiting eraan toe te voegen.
 • De hemelwaterafvoer is gerealiseerd, de afwatering is nu in het slootje achter ons clubhuis.
 • De bestrating rondom het clubhuis begint vorm aan te nemen. De Stelcon platen voor de loods zijn reeds gelegd. De rest wordt komende week gelegd.

 

U ziet het, we komen steeds een stukje dichterbij. U zult zich ongetwijfeld afvragen wat er nog moet gebeuren. Buiten wat we zelf nog willen gaan doen in en rond het clubhuis wachten we nog op:

 • Aanleg en aansluiten elektriciteit voor ons clubhuis en het persriool.
 • Vloerbedekking, deze kan pas worden gelegd als de vloer uitgehard en droog is. De aannemer verwacht begin juni.
 • Hekwerk rondom het clubhuis.
 • Aansluiting van bestrating op de openbare weg door de gemeente.
 • Gashok en container, we wachten op de gemeente voor een locatie.
 • Kanosteiger, deze wordt aangelegd door de gemeente.
 • Botenkraan en afmeerlocatie aan de Vliet, hier is het wachten op de provincie.

Komende week gaan we met frisse moed maar weer bellen en regelen. Het einde komt in zicht.

17 april

Weer een week voorbij waarbij onze aannemer de laatste puntjes op de i aan het zetten is. Ook rondom het clubhuis is men druk bezig. Zo is eindelijk de rioolput geplaatst, weliswaar op de verkeerde locatie, maar toch. Ook zijn we druk in de weer met de aankleding rondom het clubhuis.
Buiten dit positieve nieuws hebben we helaas ook wat negatief nieuws. De aansluiting van gas en elektriciteit laat nog op zich wachten. Zoals het er nu naar uitziet hebben we medio mei pas gas en elektriciteit, een echte tegenvaller dus. Helaas betekent dit ook dat het riool niet werkt.
Hopelijk is er volgende week meer te melden over de planning, bestrating en oplevering.

 

10 april

Eindelijk hebben we een voorlopige opleveringsdatum gekregen. De oplevering staat nu eind van deze maand gepland. Maar dan zijn we er nog niet, zo hebben we dan nog geen gas en elektriciteit en nog geen vloerbedekking (zeil). Deze kan namelijk pas gelegd worden als de betonvloer is uitgedroogd. Al met al zijn we wel wat wijzer geworden.
Van de week even binnen in ons clubhuis wezen kijken en ik was onder de indruk hoe de aannemer het toch voor elkaar heeft gekregen om het gebouw weer in elkaar te zetten. Er zijn zeker nog wat punten die verbeterd c.q. aangepast dienen te worden, maar al met al is het toch een hele prestatie.

Afgelopen vrijdagavond hebben we onze zeil- en kampspullen uit de berging mogen halen. Dat was nog een hels karwei want overal zat wel wat in deze opslagcontainers. Uiteindelijk is het gelukt om al onze spullen die we nodig hebben voor onze activiteiten eruit te plukken.
Afgelopen zaterdagmorgen hebben de Wilde Vaart en de Loodsen onze vletten en motorboot opgehaald bij de RMWG en naar de Kaag gesleept. RMWG: bedankt dat we onze vloot bij jullie mochten laten overwinteren!

 

28 maart

Deze week weer een mijlpaal: het hoogste punt is bereikt. Natuurlijk hoort daarbij het pannenbier. De mannen van de aannemer lieten zich dit wel gevallen. Het betekent ook dat de buitenkant, op het dak na, gereed is.

We hebben helaas nog geen update van de planning gekregen van de aannemer. Hopelijk krijgen we deze van de week. Als de planning van de aannemer binnen is gaan we met het bouwteam onze planning opstellen. Er is nog veel te doen voor de opening. Hopelijk kunnen we weer een beroep doen op uw hulp bij het inrichten en inruimen van ons nieuwe clubhuis.

De oude locatie is nu echt ontdaan van de laatste onderdelen. De vlaggenmast, de botenkraan, de kanostelling en het gashok zijn van de week opgehaald en naar het Jaagpad gebracht.

21 maart

Een raadsel: het is blauw en je ziet het aan de rechterkant als je het Jaagpad op bent gereden. Juist, ons clubhuis!  De aannemer is lekker bezig. De blauwe contouren van ons clubhuis worden steeds duidelijker. Wat staat er nu? Het wilde vaart en zeeverkennerslokaal, het staf / loodsenhok, de keuken, het sanitair, de berging en de hal. Maar nog wel in cabrio-uitvoering, het dak zal als laatste worden geplaatst.

We zijn ook druk bezig met het aanvragen van de verschillende aansluitingen. Zo zag ik dat we deze week een wateraansluiting hebben gekregen. Wij zijn benieuwd wanneer de rest wordt aangesloten.
Op onze oude locatie is alles nog hetzelfde gebleven. Het wachten is op de verplaatsing van de botenkraan, de hijsbalk, de kanostelling, het gashok en de vlaggenmast. Als alles weg is inclusief de bestaande aansluitingen wordt de fundatie afgevoerd.
Helaas hebben we nog geen update gekregen van de planning, hopelijk krijgen we die deze week.

15 maart

Na het storten van de fundering en het “vlinderen” van de vloer is de aannemer begonnen met het verplaatsen van alle elementen naar de nieuwe locatie. Vanmiddag wezen kijken en alleen de botenkraan, het kanorek, het hijsframe van de loods en ons gashok staan/liggen nog op onze oude locatie. Het ziet er troosteloos uit.
Op het jaagpad is het schipperen met de ruimte. Alle elementen zijn dicht bij elkaar gezet. De aannemer heeft de parkeerplaatsen gemakshalve bij het terrein getrokken om alles veilig weg te kunnen zetten. Ik ben benieuwd wat er de komende week wordt neergezet.
Er is ook wat beweging in het aanleggen van de kanosteiger en de afmeerlocatie aan de Vliet. De Gemeente Rijswijk is in overleg met de aannemer over het plaatsen van het hekwerk en de botenkraan. Een andere aannemer zal de bestrating voor zijn rekening nemen.

Afgelopen zaterdag hebben we toch deelgenomen aan NLDoet. Ook al hadden we nog geen clubhuis, we zijn we toch lekker bezig geweest met het schilderen van een container en onze aanhanger. Ook hebben Gerben, Jacco en Erik een nieuwe kampvuurbak in elkaar gelast. De vuurdoop van deze bak zal tijdens Koningsdag plaatsvinden. Daarna gaat deze kampvuurbak een mooi plekje krijgen op ons nieuwe terrein.

8 maart

Vandaag heeft de aannemer de fundering en de vloer gestort. In de avond werd er begonnen met het “vlinderen” van de betonvloer. Het “vlinderen” van de vloer zorgt ervoor dat deze glad en extra gehard wordt.

7 maart

Deze week heeft de aannemer niet veel kunnen doen, het weer was te slecht om beton te storten. Hopelijk dat komende week het weer ons gunstiger getemd is. Op onze oude locatie is er ook niets veranderd, alles staat nog steeds klaar om getransporteerd te worden.
Komende week zijn we druk bezig met het lopen van de Jantje Beton collecte in de wijken Ypenburg en Voorburg. En aankomende zaterdag gaan we toch NLDoet organiseren. Helaas nog niet bij het nieuwe clubhuis maar in een loods van een Plusscout van ons. We moesten wel de klus aanpassen: in plaats van onderhoud aan onze kano’s gaan we dit jaar de aanhanger opknappen.
Hopelijk hebben we volgende week beter weer en een betonnen vloer!

28 februari

De aannemer is druk bezig met de fundering van ons gebouw. De leidingen voor de radiatoren, afvoeren en een aantal leidingen voor elektriciteitskabels zitten al vast aan de wapening. Aanstaande woensdag heeft de aannemer gepland om beton te gaan storten zodat we een mooie solide basis krijgen om ons oude clubhuis te herbouwen.
Op de oude locatie ligt het verder demonteren van het oude clubhuis even stil, de aannemer kan even niet verder. Als de vloer op de nieuwe locatie is uitgehard worden de elementen verplaatst naar de nieuwe locatie. Wij zijn benieuwd of de aannemer al die puzzelstukjes weer in elkaar kan krijgen.
Bij de wekelijkse foto’s zitten dit keer ook wat luchtopnames gemaakt door onze Plusscout Marcel. Het geeft toch weer een ander plaatje en laat duidelijk zien dat onze nieuwe locatie omringd is door veel bomen.

 

21 februari

Afgelopen week is er heel wat gebeurd. Onze oude locatie is zo goed als gedemonteerd. Alleen het paneel met de meterkast staat nog overeind. Alles staat klaar om op transport te gaan. Hopelijk gebeurt dat snel want het weer dat we dit weekend hebben gehad is niet bevorderlijk voor de houten onderdelen.
Ondertussen is de aannemer aan het Jaagpad ook druk in de weer geweest. De aannemer is begonnen met de voorbereidingen voor de fundatie en het aanleggen van de afvoeren voor de keuken, wc’s en douches. Het ziet er vrolijk uit die staken met hun rode doppen. Toen ik de foto’s aan het maken was kwam ik een echtpaar tegen dat een huisje heeft op het terrein van de volkstuinen Lommerrijck. Zij waren erg blij dat wij daar komen. Het zou de sociale controle rondom de parkeerplaatsen aanzienlijk verbeteren.
We hebben ook de planning gekregen en het ziet ernaar uit dat we begin april de sleutel weer terugkrijgen. Maar dan moeten de weergoden ons de komende tijd gunstig gestemd blijven en koning Winter nog even fijn van zijn vakantie op de Noordpool blijven genieten.
Jullie zien: er wordt hard gewerkt om ons zo snel mogelijk over te zetten.

14 februari

Zo, twee weken verder en alleen het middenstuk van onze Blub staat nog overeind. De rest van ons clubhuis ligt opgestapeld op pallets, gereed om op transport te gaan naar Jaagpad 3. Elke keer als ik er langs rij is er weer een stukje Blub verdwenen, wel een raar gezicht overigens. Het zal ook wel wennen zijn voor al die mensen die ons blauwe clubhuis als markeerpunt gebruiken om uit te leggen hoe bij Drievliet te komen.

Deze week viel eindelijk de vergunning op de mat. Wat een pakket met documenten… U zult begrijpen dat we het weekend druk zijn geweest met het doorlezen van de stukken. Gelukkig werkte het weer dit weekend erg mee. Het was echt weer om eens rustig de vergunning door te lezen. De aannemer is overigens meteen begonnen met het uitzetten van de fundering. Eindelijk wat voortgang op het Jaagpad. Komende week hebben we overleg met de aannemers om te zien hoe de planning gaat worden.

Deze week hebben we ook kennis gemaakt met één van onze nieuwe buren, de Rijswijkse Sterrenwacht (www.sterrenwachtrijswijk.nl). De Sterrenwacht heeft naast ons aan het Jaagpad een klein gebouw waar ze projectmatig werken. Hun hoofdkwartier is bovenop de flat Jupiter aan de Petronella Voûtestraat in Rijswijk, waar zij een heuse koepel hebben met een kleine maar sterke telescoop. De kennismaking bracht al snel een aantal synergiën naar boven die we zeker na de opening van ons clubhuis gaan bekijken.

 

6 februari

Afgelopen week begon goed, onze “Blub” was leeg en de aannemer kon beginnen met de demontage. Maandagmorgen hebben we samen met de aannemer een zogenaamde nulmeting gedaan. Dit houdt in dat we elk stukje van het gebouw (binnen en buiten) hebben vastgelegd met foto’s. Dit om later discussies te voorkomen. Na de nulmeting werd de sleutel van “de Blub” officieel overgedragen aan de aannemer.

De aannemer heeft de containers met onze spullen opgehaald en veilig opgeslagen en zijn onderaannemer is meteen begonnen met het demonteren van ons clubhuis. Afgelopen zaterdag was duidelijk te zien dat één dak verwijderd was en dat de wanden van de loods netjes waren opgestapeld om op transport te gaan.
Op het gebied van vergunningen is er goed nieuws te melden. Met een beetje geluk krijgen we aanstaande week toestemming om te beginnen met de fundering.Ook aan het Jaagpad waren wat activiteiten te bespeuren. De betonnen put heeft er een afsluiter en een stukje pijp bijgekregen. Het is niet veel, maar toch…

Komende week zullen we het zien wat er allemaal gaat gebeuren… De ontmanteling van ons clubhuis is inmiddels in volle gang!

 

2 februari

Zo, een week waarin weer veel is gebeurd, of eigenlijk niet… De vergunning is nog steeds niet rond maar de gemeente doet er alles aan om het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.
Afgelopen weekend hebben we de laatste spullen (dozen, tenten en kasten) in de containers gesjouwd. Ook de keuken is gedemonteerd en in de container geplaatst. Daarna alle lokalen doorgelopen en nog bruikbare spullen van de muur gehaald en de boel aangeveegd.
Het enige dat nog overbleef waren onze 4 vletten en onze motorboot de Pompert. Onze scoutingburen RMWG vonden het goed dat wij onze vloot tijdelijk bij hen konden afmeren.
Via deze weg RMWG hartelijk bedankt! De verhuizing was zaterdagmiddag compleet.
De aannemer kan beginnen…

Met enige weemoed deden we de Blub voor het laatst op slot.

 

24 januari

Het is afgelopen week een week van tegenstellingen geweest. Zo kregen we enerzijds te horen dat de vergunningaanvraag vertraging heeft opgelopen, maar anderzijds is ons clubhuis al zo goed als leeg.
Van de gemeente kreeg we deze week te horen dat de bouwvergunning wat vertraging heeft opgelopen, maar als het goed is zullen alle plooien gedurende de komende week glad worden gestreken en krijgt de aannemer toestemming om te beginnen met de fundatie.
Dit weekend zijn we begonnen met het leeghalen van ons clubhuis. De aannemer had afgelopen week al 4 zeecontainers geplaatst. In eerste instantie hadden we er een hard hoofd in of alles wel in deze 4 zeecontainers zou passen, maar aan het eind van de zaterdagmiddag merkten we al dat we meer dan genoeg aan 4 zeecontainers hadden. Met behulp van wat leiding, ouders, loodsen en plusscouts hebben we dit weekend de gehele inboedel in dozen gekregen. Twee zeecontainers zijn vol. De overige twee zullen komend weekend worden gevuld.
Zoals Arno Brugman zei: “De sfeer / ziel is uit de Blub”, en dat is ook zo…

Onze Plusscout Marcel was ook dit weekend weer druk bezig met het filmen van onze activiteiten. Marcel heeft de hulp ingeroepen van onze Wildevaarders om hem te helpen met het maken van een documentaire over de verplaatsing van ons clubhuis. Daarbij maken zij gebruik van een drone met camera.

 

12 januari

Vandaag eerste graafwerkzaamheden! De bouwhekken liggen al klaar.
Luchtfoto’s van Jeroen en Maaike (ouders van waterwelp Lynn)

 

 

Week 2 – 2016

Deze week zijn er wat activiteiten op het Jaagpad, een eerste begin zullen we maar zeggen. Begin van de week werd er een betonnen put afgeleverd en een dag daarna werd het riool geplaatst door middel van een horizontaal gestuurde boring. Ook hebben we kennis gemaakt met de aannemer Meeuwisse bv die de verplaatsing van het clubhuis heeft aangenomen. Meeuwisse bv wordt daarbij geholpen door een ander bouwbedrijf, Stam bv. Stam bv zal zorg dragen voor het demonteren en het monteren van ons clubhuis. Meeuwisse bv zal de afwerking van het terrein en de aanlegplaats voor onze vletten verzorgen.
Op dit moment zitten de aannemers te wachten op goedkeuring van de fundatieberekeningen en de bouwvergunning. Hopelijk worden deze volgende week afgegeven.

Ondertussen heeft de aannemer 4 zeecontainers geplaatst. Deze zullen gebruikt worden om onze spullen in op te slaan. De laatste twee weekenden van januari gaan we inpakken. Diegenen die zich nog niet hebben opgegeven om te komen helpen kunnen dat nog steeds doen. Vele handen maken licht werk, toch!!!…

 

Hieronder zullen wij een ‘levend’ fotoalbum vertonen, waaraan elke week een foto van hetzelfde standpunt wordt toegevoegd. Zo kan je de vorderingen ook echt volgen!

Met behulp van de mensen van Sky View Holland hebben we ook al wat hoogtefoto’s van de huidige en de nieuwe locatie.  Zo kunnen we alle ontwikkelingen ook vanuit de lucht volgen.