Laat je uitdagen op de open dag van scouting Dorus Rijkers, 17 september!

Op zaterdag 17 september staan de deuren van de waterscouting weer open! Iedereen is welkom om kennis te maken met de vele activiteiten van de Dorus Rijkers. Kom gezellig broodjes bakken boven het kampvuur, vaar een stukje met een kano of loop over onze uitdagende touwbrug heen! Het clubhuis op onze nieuwe locatie aan het Jaagpad 3 te Rijswijk is open tussen 12.00 en 16.00 uur. Deelname aan de open dag is gratis.

Ben je op zoek naar een leuke sport of hobby, kom ontdekken of scouting misschien wel wat voor jou is. De Dorus Rijkers is een kleine en gezellige waterscoutinggroep voor kinderen en jongeren vanaf 7 tot 23 jaar. Activiteiten vinden plaats in kleine overzichtelijke groepen. Er is veel aandacht voor alle leden, jong en oud.

Bij een waterscoutinggroep horen natuurlijk activiteiten die op en rond het water worden gedaan. De Waterwelpen beginnen met kanoën op de sloten in het Elsenburgerbos. Bij de Zeeverkenners wordt dit uitgebreid met roeien, zowel bij het clubterrein als op de Kagerplassen. De Wilde vaart en de Loodsen zeilen in lelievletten op de Kagerplassen. De wateractiviteiten worden in het vaarseizoen van april t/m oktober gehouden.

Buiten het vaarseizoen zijn er leuke, spannende en leerzame activiteiten zoals leren knopen, pionieren (bouwwerken maken met palen en touw), kaart en kompas/GPS lezen, trek- en speurtochten. Een aantal keer per jaar worden er weekends georganiseerd. Natuurlijk is er ieder jaar in de schoolvakantie een kamp.

Kan je niet op de open dag aanwezig zijn, maar wil je graag eens kennis maken met onze activiteiten? Neem dan contact met ons op via [encode_email email=””]