Open dag zondag 27 september


Laat je uitdagen op de open dag van scouting Dorus Rijkers!

Op 27 september staan de deuren van de waterscouting weer open! Iedereen is welkom om kennis te maken met de activiteiten van Dorus Rijkers. Kom gezellig broodjes bakken boven het kampvuur. Probeer met een touwbrug de overkant van de sloot te halen. Of vaar een stukje met een kano. Het clubhuis aan de Laan van Hoornwijck 81 is open tussen 12.00 en 16.00 uur. Deelname aan de open dag is gratis.

Ben je op zoek naar een leuke sport of hobby, kom ontdekken of scouting misschien wel wat voor jou is. Dorus Rijkers is een kleine en gezellige waterscoutinggroep voor kinderen en jongeren vanaf 7 tot 23 jaar. Activiteiten vinden plaats in kleine overzichtelijke groepen. Er is veel aandacht voor alle leden, jong en oud.

Bij een waterscoutinggroep horen natuurlijk activiteiten die op en rond het water worden gedaan. De Waterwelpen beginnen met kanoën op de Kantjesmolensloot rond het clubterrein. Bij de Zeeverkenners wordt dit uitgebreid met roeien, zowel bij het clubterrein als op de Kagerplassen. De Wilde vaart en de Loodsen zeilen in lelievletten op de Kagerplassen. De wateractiviteiten worden in het vaarseizoen van april t/m oktober gehouden.

Buiten het vaarseizoen zijn er leuke, spannende en leerzame activiteiten zoals leren knopen, pionieren (bouwwerken maken met palen en touw), kaart en kompas/GPS lezen, trek- en speurtochten. Een aantal keer per jaar worden er weekends georganiseerd. Natuurlijk is er ieder jaar in de schoolvakantie een kamp.

Kan je niet op de open dag aanwezig zijn, maar wil je graag eens kennis maken met onze activiteiten? Neem dan contact met ons op via  .